Hozzávalók:
A gombát és a sárgarépát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Az olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a gombát és a sárgarépát, sózzuk, hozzáadjuk a majorannát, felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Puhára pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd felforraljuk.
Amíg fel nem forr, elkészítjük a vajgaluskát. 1 tojást felverünk, és hozzáadjuk a 2 teáskanál puha vajat, valamint sót. Jól összedolgozzuk villával, majd annyi lisztet adunk hozzá (tojás nagyságától is függ), hogy nokedli állagú legyen. Ha forr a leves, beleszaggatjuk, lefedjük, levesszük a tûzrõl, és hagyjuk állni 10-15 percet. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tipp! Vajgaluska helyett rakhatunk bele csipetkét is, de ezt akkor, ha félig van kész, utána együtt fõzzük készre. Mi tálaláskor tejfölt is szoktunk beletenni.
Jó tudni! Alacsony kalória tartalma van, de ha valakinek figyelnie kell, az ne tegyen bele vajgaluskát, vagy készítse szénhidrát csökkentett lisztbõl.