magyaros-gombaleves-vajgaluskaval
Magyaros gombaleves vajgaluskával
szeptember 20, 2016

Sonkás-júhtúrós töltött gomba

sonkas-juhturos-toltott-gomba

Hozzávalók:

  • 16 nagy fej csiperkegomba
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg fõtt sonka
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 csokor finomra vágott kakukkfû
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • vaj a sütõtálhoz

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a szárakat finomra vágjuk. Megtisztítjuk a pórét és a fokhagymát is, szintén apóra vágjuk. A sonkát felkockázzuk.

A juhtúrót összekeverjük a póréhagymával, a fokhagymával, a sonkával, a kakukkfûvel, sózzuk (óvatosan, a túró és a sonka is sós), borsozzuk.

A sütõt 180 C-fokra elõmelegítjük. A túrós krémet a gombafejekbe töltjük, kicsit belenyomkodjuk, kivajazott hõálló tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal. A sütõben kb. 20 percig sütjük.

Frissen-forrón kínáljuk. Adhatunk mellé párolt rizst vagy salátát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.